Sestdiena, 20.04.24, 13:49
Tiāra -Parkets,Celtniecība
Sākums | Reģistrācija | Ieeja Sveicināti Viesis | RSS
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viss par grīdām » Parkets » Parketa priekšrocības (Parkets-ieklājam,slīpējam,lakojam,eļļojam,vaskojam .)
Parketa priekšrocības
tiaaraDatums: Trešdiena, 04.03.09, 21:43 | Ziņojums # 1
Admin
Grupa: Administratori
Ziņojumu skaits: 39
Reputācija: 0
Statuss: Oflain
Parkets ir iemantojis prestižu vietu grīdas segumu materiālu vidū. Tajā iespējams apvienot oriģinalitāti, praktiskumu, ekoloģiskumu, kā arī mājīgumu.
Parkets ir pārdzīvojis un pārdzīvos vēl daudzus gadu simtus.
Mūsdienās "prestižs" ne vienmēr ir sinonīms vārdam - dārgs. To viennozīmīgi var attiecināt arī uz parketu. Ieklāt parketu nebūs dārgāk kā ieklāt kvalitatīvas flīzes, vai pat lētāks par korķa grīdām. Galvenais, kas parketu dara pārāku par augstāk minētajiem materiāliem - iespēja to atjaunot vismaz sešas reizes slīpējot. Parasti, pie vispārpieņemtas individuālā sektora noslodzes, slīpēšana varētu būt nepieciešama ik pēc desmit gadiem.

Parketa dēlīšus iespējams kombinēt visdažādākajos rakstos, veidojot greznas un vienreizējas kompozīcijas.

Ieklāšana.

Parketu ieklāj iekštelpu remonta beigu posmā, t.i., pēc parketa ieklāšanas nebūtu vairs ieteicami ne krāsošanas, ne špaktelēšanas darbi. Uz ieklāšanas brīdi pamatgrīda (melnā grīda) nedrīkst būt mitrāka par 12% un apkārtējā gaisa relatīvais mitrums nedrīkst būt lielāks par 50%.
Parketu (masīvo, mozaīkparketa vairogus, parketa dēļus) ieklāj uz līmeņotas pamatgrīdas. Par pamatgrīdu var būt dēļu, skaidu plātnes vai finiera klājums, kā arī betons.
Jāpiebilst, ka parketa ieklāšana tieši uz betona ir iespējama pēc īpašas tehnoloģijas izmantojot speciālas - sintētiskās uz mākslīgo sveķu bāzes ražotas līmes.

Parketu ieklāj, to pielīmējot pie pamatnes. Nepieciešamības gadījumā dēlīšu (vairogu, parketa dēļu) labākai nostiprināšanai gropē iedzen naglu. Uz mozaīkparketa vairogiem, līmes cietēšanas laikā, iesakām novietot slogu, kas garantē ciešāku kontaktu ar pamatgrīdu.

Uz dēļu, skaidu plātņu, finiera pamatgrīdām parketa līmēšanai izmanto speciālās parketa līmes vai biezas konsistences PVA līmi. Klājot parketu uz pamatnes (skaidu plātne, saplāksnis), kura uzmontēta tieši uz betona grīdas, ieteicams lietot līmi, kas gatavota uz mākslīgo sveķu bāzes. Līmes patēriņš ir apmēram 500 - 800 g/mģ. Pamatgrīdu noklāj ar līmi, izmantojot zobaino špakteļlāpstiņu.

Pēc parketa ieklāšanas un līmes sacietēšanas, virsmu nepieciešams slīpēt un pulēt. Ātrāk un kvalitatīvāk darbs veiksies ar speciālo parketa slīpmašīnu, bet mazāku apjomu slīpēšanu var veikt arī ar rokām. Parketa grīdas segumu var lakot, eļļot vai vaskot.

Ja izvēlas lakošanu, pielieto speciālās parketa lakas, ko klāj vairākās kārtās. Laka uz koksnes virsmas veido cietu un izturīgu aizsargkārtu, kas pietiekoši labi pasargā grīdu no mehāniskiem bojājumiem un atvieglo grīdas uzturēšanu higiēniskā stāvoklī, pieļaujot biežu mitro uzkopšanu.

Eļļotai un vaskotai grīdai nepieciešama kopšana ar speciāliem līdzekļiem, kas plašā sortimentā pieejami specializētajos veikalos. Tie izveido neredzamu aizsargslānīti, uz kura sakrājas netīrumi. Kopšanas biežums atkarīgs no virsmas noslogojuma.

Ieklājot mozaīkparketu, kurš izgatavots no parketa dēlīšiem, lietot tikai līmes uz spirta vai mākslīgo sveķu bāzes.

Ieklājot trīsslāņu mozaīkparketu, pieļaujams izmantot arī PVA tipa līmes.

Ja vēalaties paātrināt un atvieglot parketa ieklāšanu, izvēlieties vairogparketu. Vairogs sastāv no dabīgā koka parketa dēlīšiem, kas savā starpā salīmēti ar augstvērtīgu līmi. Vairogu precizitāte ir ± 0,02 mm, virsma slīpēta divas reizes slīpējamās iekārtās.

Domājot par parketa segumu, noteikti jārēķinās arī ar ieklāšanas un uzturēšanas izmaksām. Lai atvieglotu jums aprēķinus, piedāvājam aptuvenas izmaksas*

Parketa veidi un šķiras.

Dēlīšu parkets- precīza izmēra ēvelēti koka dēlīši, kuriem iestrādātas savienojuma vietas ar augstu precizitāti. Dažāda izmēra dēlīši dod plašas iespējas veidot ļoti daudz skaistu un oriģinālu rakstu. Iespējams izmantot vienas koksnes dažādas tekstūras dēlīšus, kā arī savstarpēji kombinēt atšķirīgas koksnes sugas.

Mozaīkparkets- sastāv no dabīgā koka dēlīšu parketa, kas savā starpā salīmēti ar augstvērtīgu līmi. Gatavie mozaīkparketa vairogi ievērojami atvieglo grīdas ieklāšana. Tā ieklāšana ir ērta un vienkārša. Iespējama rakstu dažādība.

Piedāvājam divu šķiru parketu:

I šķira- vesela koksne tās dabīgajos toņos, tekstūra atbilstoši sagataves zāģējumam. Pieļaujami veseli, ieauguši zariņi līdz 1,5 mm diametrā. Nav pieļaujamas koksnes vainas, plaisas, aplieva.

II šķira- vesela koksne tā dabīgajos toņos, tekstūra atbilstoši sagataves zāģējumam. Pieļaujamas tumšas tekstūras joslas (osim) un gaišas tekstūras joslas (ozolam), veseli ieauguši zariņi līdz 3 mm diametrā. Nav pieļaujamas koksnes vainas, plaisas un aplieva dēlītim.

 
Forums » Viss par grīdām » Parkets » Parketa priekšrocības (Parkets-ieklājam,slīpējam,lakojam,eļļojam,vaskojam .)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2024