Pirmdiena, 29.04.24, 16:32
Tiāra -Parkets,Celtniecība
Sākums | Reģistrācija | Ieeja Sveicināti Viesis | RSS
  • Sākums
  • Viesu grāmata
  • Forums
Ieejas forma
Meklēšana
Kalendārs
«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kā patīk saits?
Atbilžu kopskaits: 37
Vietnes draugi
Statistika

Onlainā kopā 1
Viesi 1
Lietotāji 0
Sākums » 2009 » Marts » 8 » «Rīgas nami» plāno turpināt kino «Rīga» rekonstrukciju
«Rīgas nami» plāno turpināt kino «Rīga» rekonstrukciju
23:37

«Rīgas nami» plāno turpināt kino «Rīga» rekonstrukciju

LETA
Piektdiena, 6. marts (2009) 13:00

Pašvaldības SIA «Rīgas nami» Būvvaldē iesniegusi priekšlikumus par kinoteātra «Rīga» Elizabetes ielā 61 tālāko rekonstrukciju, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Pētersone.

«Rīgas nami» no Būvvaldes vēlas saņemt plānošanas un arhitektūras uzdevumu atklāta arhitektūras ideju konkursa rīkošanai.

Veicot rekonstrukcijas darbus, plānots demontēt bijušā kinoteātra «Spartaks» būvapjoma daļu iepretim kinoteātra «Rīga» ieejai, pie Elizabetes ielas 63. nama pretuguns mūra veidot jaunu piebūvi — biroja ēku, to saistot ar kinoteātra «Rīga» administrācijas telpām, par kafejnīcu izbūvēt telpu zem bijušā kinoteātra «Spartaks», kā arī izbūvēt pagalma telpu otrā stāva līmenī pie kino «Rīga» evakuācijas izejas, ko izmantotu publisku pasākumu rīkošanai.

Būvvaldes padome vakar nolēma priekšlikuma iesniedzēja ierosinātās pārbūves prasības izskatīt Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē, veikt rekonstruējamās ēkas kultūrvēsturiskās vērtības novērtējumu un pēc Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes viedokļa saņemšanas izdot plānošanas un arhitektūras uzdevumu atklāta arhitektūras ideju konkursa rīkošanai.





Kā ziņots, gandrīz puse aptaujāto rīdzinieku, paužot viedokli par to, kādam pēc renovācijas un restaurācijas darbu noslēguma būtu jābūt kinoteātra «Rīga» ārējam veidolam, izvēlējusies atbildi, ka jānojauc kādreizējā kinoteātra «Spartaks» ēkas piebūve, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS 2008. gada maijā un jūnijā veiktās aptaujas rezultāti.

LETA jau ziņoja, ka kinoteātra «Rīga» Lielās zāles restaurācijas un kinoteātra infrastruktūras rekonstrukcijas darbos divu gadu laikā ir ieguldīti 1,4 miljoni latu.

Pēc kinoteātra apsaimniekotāja pašvaldības SIA «Rīgas nami» pasūtījuma Lielās zāles restaurācijas gaitā atjaunoti vērtīgie griestu gleznojumi, kurus gleznojis mākslinieks Hermanis Grīnbergs, kā arī sākotnējo krāšņo veidolu atguvusi dekoratīvā, rokoko stila ietekmē veidotā zāles apdare.

Līdz ar griestu gleznojumu un zāles apdares restaurāciju ir veikta arī zāles tehniskā aprīkojuma un instalāciju rekonstrukcija — ierīkota moderna elektroinstalācija, jauna apskaņošanas sistēma, kā arī nomainīts kino projekcijas ekrāns, kas atbīdīts par vienu metru atpakaļ, tādējādi padarot Lielo zāli multifunkcionālu, kur bez kino seansiem skatītāji varēs baudīt arī koncertus un teātra uzvedumus.

Papildu Lielās zāles restaurācijai kinoteātrī ir paveikta vēl virkne darbu — veikts koridoru un priekštelpu apdares un grīdu remonts, rekonstruēts siltummezgls, pārbūvēti sanitārie mezgli, nomainīts jumta segums, kā arī ūdensvada un kanalizācijas cauruļvadi, veikts fasāžu apdares remonts un restaurācija.

Kinoteātra «Rīga» Lielā zāle apmeklētājiem tika slēgta 2006. gada nogalē, jo atradās avārijas stāvoklī — no griestiem krita apmetums, bija apdraudēti unikālie griestu gleznojumi, tehniskais aprīkojums bija novecojis.

Kino «Rīga» ir vecākais no Latvijā strādājošiem kinoteātriem, kas atklāts vēl 1923. gadā ar nosaukumu «Splendid Palace». Šis ir pirmais kinoteātris Baltijas valstīs, kur sāka demonstrēt skaņu filmas. Kinoteātra ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un pirmā dzelzsbetona būve pilsētā.

Kino «Rīga» ir Eiropas Kino asociācijas un Eiropas Mākslas kinoteātru asociācijas pilntiesīgs biedrs.

www.apollo.lv

Skatījumu skaits: 913 | Pievienoja: tiaara | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Copyright MyCorp © 2024