Pirmdiena, 29.04.24, 17:13
Tiāra -Parkets,Celtniecība
Sākums | Reģistrācija | Ieeja Sveicināti Viesis | RSS
  • Sākums
  • Viesu grāmata
  • Forums
Ieejas forma
Meklēšana
Kalendārs
«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ierakstu Arhīvs
Mūsu aptauja
Kā patīk saits?
Atbilžu kopskaits: 37
Vietnes draugi
Statistika

Onlainā kopā 1
Viesi 1
Lietotāji 0
Sākums » 2009 » Marts » 7 » Kādus griestus izvēlēties - piekaramos vai nostiepjamos?
Kādus griestus izvēlēties - piekaramos vai nostiepjamos?
19:18

Uz šo brīdi eksistē liels daudzums dažādu griestu apdares tehnoloģiju, no tādām vienkāršām, kā krāsošana vai līmēšana ar tapetēm, līdz sarežģītākām, par kurām ir vērts parunāt sīkāk. Arvien biežāk pasūtītāji dod priekšroku tādiem "sarežģītiem" risinājumiem kā nostiepjamie un piekaramie griesti. Mēģināsim tikt skaidrībā, kādas ir šo tehnoloģiju īpatnības un kam atdot priekšroku. Sākumam pastāstīsim dažus vārdus par to, ko nozīmē nostiepjamie un piekaramie griesti.


Nostiepjamos griestus gatavo no speciālas PVH plēves, kura stiprinās uz apmallīstes, kas ir izpildīta no PVH-profila vai alumīnija. Griestus no vinila plēves pa visu perimetru pakļauj uzkarsēšanai, kā rezultātā tie pieņem līdzena uzvilkta audekla izskatu.Tāpat eksistē  arī griestu audekls uz audumu pamata, kas stiprinās bez sakarsēšanas. Nostiepjamie griesti parasti sastāv no vesela audekla gabala, vai, ja telpas laukums ir liels, no vairākiem, savā starpā  noteiktā veidā sastiprinātiem gabaliem.


           

Piekaramo griestu pamatā ir karkasa konstrukcija, uz kuras stiprinās atsevišķi moduļi. Atkarībā no tā, kāda tipa moduļi tiek izmantoti, izšķir piekaramo griestu dažādus veidus: vienlaidu (ģipš-kartona), latiņas (no latiņu paneļiem), šūnu (restoti moduļi) un flīzes (flīžu moduļi no ģipša vai minerālšķiedras).

          

Izvēloties starp nostiepjamiem un piekaramiem griestiem, pirmkārt, jāņem vērā telpas raksturs. Tā nostiepjamie griesti ir vairāk piemēroti elitāru interjeru apdarei. Pie tam tos nedrīkst izmantot ārpus telpas,  tā kā  pie zemām temperatūrām griestu audekls top trausls, zaudē savas elastīgās īpašības. Toties ārējai izmantošanai ļoti piemēroti ir daži piekaramo griestu veidi, kuriem  piemīt teicama mitrumizturība un aukstumizturība.


Piekaramie vai nostiepjamie griesti


Tāpat ir nevēlami izmantot nostiepjamās sistēmas telpās, kur var rasties nepieciešamība  piekļūšanai pie starpgriestu telpas. Tādās vietās daudz ērtāk uzstādīt piekarināmās konstrukcijas, kuras viegli var izjaukt.

Visumā, ja nostiepjamie griesti ir vairāk piemēroti dzīvojamo telpu apdarei, tad piekaramos ir lietderīgāk izmantot dažādu lielu sabiedrisko ēku  telpu, ofisu  risinājumiem. Ja salīdzināt abas tehnoloģijas pēc cenu līmeņa, tad mēs redzēsim, ka nostiepjamās sistēmas ir dārgāks variants. Kaut arī daži piekaramo griestu konstrukciju veidi, piemēram, kā latiņas, ir pilnā mērā  līdzvērtīgi šajā ziņā.

Pēc dizaina risinājumu bagātības, protams ka, vinnē nostiepjamie griesti. Uz šodienu eksistē ne tikai liels krāsu daudzums, bet arī dažādi faktūru risinājumi - glancēti, matēti, "satīna", "marmora", "metāla", puscaurspīdīgs griestu audums (ļauj novietot apgaismes sistēmu virs audekla, kas rada spīdošu griestu efektu). Pie tam, var izveidot līdzenas un asimetriskas plaknes, līmeņu pārejas, arkas, viļņus un izliekumus, kupolveida un daudzslīpju formas.

           

Piekaramie griesti paredz mazāku variantu daudzveidību, tomēr neizslēdz interesantus ekskluzīvus risinājumus. Tā, piemēram, latiņu griesti, uz šo dienu, ir pārstāvēti ar dažāda veida faktūru virsmām - matēti, glancēti, ”metāliski”, spoguļveida, faktūraini (kā koka), krāsaini. Ar latiņu palīdzību var sastādīt ģeometrisku attēlu vai izveidot daudzlīmeņu griestus. Tas tiek panākts ar dažāda biezuma, krāsu, kā arī raksta virziena paneļu kombināciju.

Piekaramo konstrukciju neabšaubāms pluss ir montāžas vieglums. Ja ir vēlēšanās ar to tiks galā pat neprofesionālis. Bet kvalitatīvi uzstādīt nostiepjamos griestus, varēs izdarīt tikai augsti kvalificēti speciālisti.




Skatījumu skaits: 2959 | Pievienoja: tiaara | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Copyright MyCorp © 2024